WhatsOrb - Duurzaam toerisme centraal tijdens World Tourism Day
Close Login
Register here
Forgot password
Forgot password
or
or

Close
Close Inspiration on environmental sustainability, every month.

Currently 5,988 people are getting new inspiration every month from our global sustainability exchange. Do you want to stay informed? Fill in your e-mail address below:

Close Receive monthly UPDATES ON ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN YOUR MAILBOX EVERY MONTH.

Want to be kept in the loop? We will provide monthly overview of what is happening in our community along with new exciting ways on how you can contribute.

your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close

Travel Travel Tours organised

Duurzaam toerisme centraal tijdens World Tourism Day

Share this post
by: Sustainable Startups
 Duurzaam toerisme centraal tijdens World Tourism Day

Duurzaam toerisme is hét middel voor ontwikkeling, zowel voor bestemmingen als voor reisorganisatie Better Places. Bovendien is het contact met locals voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis. Logischerwijs zet World Tourism Day duurzaam toerisme centraal op 27 september 2017.

Ontwikkeling

Duurzaam toerisme is hét middel voor ontwikkeling, zowel voor bestemmingen als voor reisorganisatie Better Places. Bovendien is het contact met locals voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis. Dit jaar is het 27 september 2017.

De Verenigde Naties heeft het jaar 2017 aangemerkt als Jaar van het Duurzaam Toerisme. Toerisme kan immers bijdragen aan alle drie de pijlers van duurzame ontwikkeling: economische -, sociale – en milieu-ontwikkeling. Het verbetert de kwaliteit van mensenlevens, beschermt het milieu en zorgt voor het behoud van cultureel erfgoed. Ook draagt duurzaam toerisme bij aan het behalen van de zeventien werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, die eveneens zijn vastgesteld door de Verenigde Naties.

Met dit in het achterhoofd roept de World Travel Organization iedereen op om op World Tourism Day 27 september a.s. weer even stil bij de bijdrage van duurzaam toerisme aan deze ontwikkeling en om samen te werken om nog meer positieve verandering te bewerkstelligen.

Duurzaam reizen met Better Places

Die taak pakt duurzame reisorganisatie Better Places met beide handen aan. De reisorganisatie zet zich in voor duurzaam reizen, waarbij locals optimaal profiteren van toerisme en natuur en cultuur zo min mogelijk worden belast. De social enterprise gelooft dat reizen de wereld mooier kan maken, mits het op de juiste manier gebeurt.

Meet de locals op reis

Reizigers die met Better Places op pad gaan, laten hun reis samenstellen door een lokale reisspecialist, die het land op zijn duimpje kent. In de reizen van Better Places zijn volop activiteiten opgenomen waarbij ontmoetingen met locals centraal staan. Denk aan bezoeken aan lokale koffieboeren in Peru, homestays in Bhutan, kookcursussen in Indonesië en fietstochten op het platteland van Tanzania. Oprichter Saskia Griep: “Van onze reizigers horen we terug dat ze vooral het contact met locals tijdens hun reis heel bijzonder vinden. Het ontmoeten van mensen levert de mooiste reisherinneringen op.”

Win-win

“Voor reizigers én locals hebben deze activiteiten volop voordelen. Reizigers leren zo het lokale leven kennen, ontmoeten lokale mensen en kijken verder dan de toeristische highlights. De excursies geven locals de kans op een extra inkomstenbron en een beter bestaan”, vertelt Saskia Griep. “Locals verdienen geld met iets waar ze passie voor hebben, waar ze goed in zijn en waar ze veel van weten. Het is een mooie kans om hun kennis en vaardigheden te delen.”

Ook de komende jaren blijft Better Places op verschillende manieren hard meewerken aan het waarmaken van de Werelddoelen.

Updates on environmental sustainability, every month in your mailbox!
sign up
More by: Sustainable Startups
Get updates on environmental sustainability in your mailbox every month.

Whatsorb

Whatsorb info

whatsorb whatsorb whatsorb whatsorb@example.com