Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Uden stapt in de #elektrische deelauto
MenuMenu
Transportation Transportation Battery

UDEN - Binnen afzienbare tijd kan elke Udenaar in een elektrische auto rijden als hij die voor een ritje nodig heeft. Voorlopig is dat genoegen alleen weggelegd voor ambtenaren en bestuurders van de gemeente Uden en werknemers van IBN en woningcorporatie Uden. Maandag trapten zij het project 'Uden duurzaam op weg' officieel af. 

 
Maar liefst veertien elektrische BMW's stonden maandag voor het gemeentehuis. In deze wit-rode bolides, nieuwprijs zo'n 40.000 euro, moeten vanaf nu zo veel mogelijk zakelijke ritjes van de drie partijen gemaakt worden. Het streven is om zo snel mogelijk de deelauto ook beschikbaar te stellen voor de overige Udenaren. Die kunnen de BMW na 17.30 uur dan huren. Ze betalen een instaptarief van 7,50 euro en daarbovenop 33 cent per kilometer.  
Wethouder Matthie van Merwerode zei trots te zijn op deze belangrijke stap op weg naar een duurzamer Uden. ,,Het is een feest", zei hij. ,,Deze dag geeft me energie." Gedeputeerde Annemarie Spierings sprak haar waardering uit voor het initiatief in Uden, voor zo ver bekend de eerste gemeente in Brabant die hiermee start. 
Voordat Udenaren echt een elektrische auto kunnen huren, wordt er eerst een tijdje proef gedraaid. Zo gaan leden van de bewonersraad van Area de auto gebruiken om de voor- en nadelen te ondervinden, ook via de gemeente Uden is er zo'n clubje dat de deelauto gaat testen. 

Hans van Alebeek 25-09-17, 11:21 Laatste update: 11:30 

comment:
You MAY ALSO LIKE