Close Login
Register here
Forgot password
Forgot password
or
or

Close
Close Inspiration on environmental sustainability, every month.

Currently 5,988 people are getting new inspiration every month from our global sustainability exchange. Do you want to stay informed? Fill in your e-mail address below:

Close Receive monthly UPDATES ON ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN YOUR MAILBOX EVERY MONTH.

Want to be kept in the loop? We will provide monthly overview of what is happening in our community along with new exciting ways on how you can contribute.

Close Reset password
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close

Transportation world solar race update | Breaking News

World Solar Race update

Share this post
by: Cindy Westland
world solar race update | Breaking News

De Delftse en Eindhovense zonneauto's gaan aan kop na de eerste racedag van de World Solar Challange.

De zonneauto Nuna9 van het Nuon Solar Team van de TU Delft vertrok zondag als vierde bij de World Solar Challenge in Australië. Maar na de eerste racedag hebben de Delftse studenten de eerste plaats veroverd. Solar Team Twente eindigde de dag op de derde plek. In de Cruiser-klasse voor gezinsauto's gaat het Solar Team Eindhoven met zijn Stella Vie aan de leiding.De hitte was intens: de temperatuur in de zonnewagens liep op tot boven 50 graden Celcius. "De hitte is onvoorstelbaar. Het is buiten 39 graden, maar onder de kap is de temperatuur tien tot vijftien graden hoger. En we kunnen niet meer dan twee liter water meenemen in de cockpit. Het is echt afzien", aldus Lisanne de Rooij, de coureur van het Nuon Solar Team die de dag afsloot. 

3000 km door Australië

De race voor auto's op zonne-energie, dwars door Australië, wordt elke twee jaar gehouden. Het Delftse team won al zes keer en versloeg twee jaar geleden concurrent Twente met een verschil van slechts 8 minuten. Door strengere regels zitten er dit jaar minder zonnecellen op de deelnemende wagens, waardoor ze wat minder snel gaan. De ontwerpen zijn opnieuw aerodynamischer geworden.

Aan het 'WK Zonneracen' doen 38 teams uit 21 landen mee. De zonnewagens racen 3000 kilometer dwars door Australië, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De winnaar komt waarschijnlijk donderdag 12 oktober over de finish.

https://www.gids.tv/artikel/1531/national-geographic-volgt-winnaars-solar-challenge-in-docu

Messange
You
Share this post
profilepic
Financial spider in the web. WhatsOrb is a company with stakeholders and interests in the Netherlands and abroad. Cindy continuously monitors the administration of the company and addresses in-and external issues. It’s done with panache and great enthusiasm. Gardening is one of Cindy’s activities when having free time.
Cas Tuyn - 88 WEEKS AGO
Post Reported Report Post
Your Comment is Under Moderation
Je zou hopen dat na jaren ervaring van racen in de hitte dat ze de ventilatie een stik verbeterd zouden hebben, bijvoorbeeld met een voorruit die ouderwets openschaniert om met veel rijwind de chauffeur te koelen. Oude Toyota jeeps hadden altijd een klepje bij de voeten waar je frisse buitenlucht kon toelaten.
Of over 2 jaar eisen dat er in de cruiser-klasse airco zit die binnen 20 minuten een maximale binnentemperatuur van 30 graden Celsius bereikt en handhaaft.
Reply
profileimage
Financial spider in the web. WhatsOrb is a company with stakeholders and interests in the Netherlands and abroad. Cindy continuously monitors the administration of the company and addresses in-and external issues. It’s done with panache and great enthusiasm. Gardening is one of Cindy’s activities when having free time.
Get updates on environmental sustainability in your mailbox every month.

World Solar Race update

De Delftse en Eindhovense zonneauto's gaan aan kop na de eerste racedag van de World Solar Challange. De zonneauto  Nuna9  van het Nuon Solar Team van de TU Delft vertrok zondag als vierde bij de World Solar Challenge in Australië. Maar na de eerste racedag hebben de Delftse studenten de eerste plaats veroverd. Solar Team Twente eindigde de dag op de derde plek. In de Cruiser-klasse voor gezinsauto's gaat het Solar Team Eindhoven met zijn  Stella Vie  aan de leiding. De hitte was intens: de temperatuur in de zonnewagens liep op tot boven 50 graden Celcius. "De hitte is onvoorstelbaar. Het is buiten 39 graden, maar onder de kap is de temperatuur tien tot vijftien graden hoger. En we kunnen niet meer dan twee liter water meenemen in de cockpit. Het is echt afzien", aldus Lisanne de Rooij, de coureur van het Nuon Solar Team die de dag afsloot.  3000 km door Australië De race voor auto's op zonne-energie, dwars door Australië, wordt elke twee jaar gehouden. Het Delftse team won al zes keer en versloeg twee jaar geleden concurrent Twente met een verschil van slechts 8 minuten. Door strengere regels zitten er dit jaar minder zonnecellen op de deelnemende wagens, waardoor ze wat minder snel gaan. De ontwerpen zijn opnieuw aerodynamischer geworden. Aan het 'WK Zonneracen' doen 38 teams uit 21 landen mee. De zonnewagens racen 3000 kilometer dwars door Australië, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De winnaar komt waarschijnlijk donderdag 12 oktober over de finish. https://www.gids.tv/artikel/1531/national-geographic-volgt-winnaars-solar-challenge-in-docu