Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Utrecht uitgeroepen tot winnaar meest duurzame mobiliteit 2017
MenuMenu
Utrecht uitgeroepen tot winnaar meest duurzame mobiliteit 2017
Messange
You
Breaking News Breaking News

De gemeente Utrecht is uitgeroepen tot de gemeente met de meest duurzame mobiliteit in 2017.

Gemiddeld scoorde de gemeente Utrecht het hoogst op de totale duurzaamheidsscore met een 6,9. Daarmee is de gemeente Utrecht in 2017als eerste geëindigd, voor de overige genomineerden de gemeente Den Haag en de gemeente Culemborg.

De gemeente heeft de prijs vooral te danken aan het grote aantal deelauto’s en laadpalen alsmede het lage aandeel autogebruik. Ook scoort de gemeente hoge ogen met haar mobiliteitsplan dat zij vorig jaar lanceerde: “Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Slimme Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen”.

Verder scoort de gemeente goed op de bereikbaarheid per openbaar vervoer, de verkeersveiligheid en CO2 emissie door autoverkeer in de stad.

Minder goed is de bereikbaarheid per auto, luchtkwaliteit en geluidsoverlast. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de eerder genoemde cijfers.

CROW-KpVV, die de prijs organiseert, heeft voor het scoren van de verschillende gemeenten een aantal statistieken van onder andere het CBS, het RIVM, OV9292 en een aantal landelijke modellen en eigen databestanden geanalyseerd. Een groep van 10 experts op het gebied van duurzame mobiliteit heeft de beleidsplannen beoordeeld die het beste scoorden in de statistieken.

comment:
You MAY ALSO LIKE