WhatsOrb - Energieweg Nederland
Close Login
Register here
Forgot password
Forgot password
or
or

Close
Close Inspiration on environmental sustainability, every month.

Currently 5,988 people are getting new inspiration every month from our global sustainability exchange. Do you want to stay informed? Fill in your e-mail address below:

Close Receive monthly UPDATES ON ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN YOUR MAILBOX EVERY MONTH.

Want to be kept in the loop? We will provide monthly overview of what is happening in our community along with new exciting ways on how you can contribute.

your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close

Transportation Transportation Other

Energieweg Nederland

Share this post
by: Hans van der Broek
Energieweg Nederland

De N211 tussen Den Haag en het Westland vangt meer CO2 op dan dat er vrij komt. Niet alleen de CO2 die vrijkomt tijdens het groot onderhoud wordt opgevangen. Geplaatste zonnepanelen en gebruik van warmte uit de weg zorgen zelfs voor CO2-winst. Dat meldt BAM Infra in een persbericht.

WhatsOrb, energieweg, den haag, Netherlands, sustainability

Energieweg

De N211 wordt ingericht als 'energieweg'. Energie wordt gewonnen uit het wegdek en lokaal opgeslagen in een warmte-koudeopslagsysteem. Bedrijven uit de buurt maken gebruik van deze warmte. Lantaarnpalen en bushokjes langs de weg wekken energie op. Daarnaast verwacht BAM Infra dat de weg het brandstofgebruik van weggebruikers met circa 2,5 procent vermindert. Dit komt door de textuur van de weg en doordat de weg extra vlak is. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar vermindert ook de dagelijkse CO2-uitstoot van de weg.

Circular

Bij de renovatie van de weg zijn zoveel mogelijk hernieuwbare of hergebruikte materialen gebruikt. Onder andere de bestaande betonnen damwanden worden gebroken en hergebruikt in de fundering van de nieuwe weg. Daarnaast wordt een test uitgevoerd, waarbij het verwijderde, teerhoudende asfalt met schimmels wordt gereinigd.

WhatsOrb, CO2, solar

13.000 Ton CO2

BAM Infra heeft 21 duurzame maatregelen opgenomen in het plan van aanpak. De maatregelen besparen samen nu ruim 13.000 ton CO2, terwijl het doel een compensatie van 4.000 ton CO2 was. Het project sluit aan de bij de duurzame ambitie van de provincie Zuid-Holland. We willen een voorbeeldproject neerzetten op het gebied van energietransitie bij aanleg en onderhoud van wegen, zegt gedeputeerde Floor Vermeulen in het persbericht. In de aanbesteding hebben we aannemers gestimuleerd de weg aan te leggen met de duurzame technologie van morgen ruimte te bieden aan veldtesten van de duurzame oplossingen van overmorgen.

DOOR: RIANNE LACHMEIJER

Messange
You
Share this post
World traveler, entrepreneur and environmental activist. Has countless ideas and set up several businesses in the Netherlands and abroad. Has an opinion about everything and unlimited thoughts about a better world. He likes hiking and climbed numerous 5.000 m.
World traveler, entrepreneur and environmental activist. Has countless ideas and set up several businesses in the Netherlands and abroad. Has an opinion about everything and unlimited thoughts about a better world. He likes hiking and climbed numerous 5.000 m.
Get updates on environmental sustainability in your mailbox every month.

Whatsorb

Whatsorb info

whatsorb whatsorb whatsorb whatsorb@example.com