Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Delftse Nuon Solar Team in Australie
MenuMenu
Delftse Nuon Solar Team in Australie
Messange
You
Breaking News Breaking News

Student Emma Vercoulen uit Zwolle kan eindelijk opgelucht ademhalen: de accu waar haar Delftse Nuon Solar Team al weken met smart op zat te wachten is vandaag aangekomen in het Australische Darwin.

Dat betekent dat Emma zich nu kan voorbereiden op de duizenden kilometers lange tocht met de auto die volledig op zonne-energie rijdt. De 20-jarige studente werktuigbouw aan de TU Delft is een van de drie coureurs die de auto door de woestijn moeten loodsen. 

Vliegtuig

Diverse vliegtuigmaatschappijen durfden de handgemaakte accu niet mee te nemen naar Australië voor de wedstrijd met zonneauto's volgende maand. Dat komt door recente ongelukken met batterijen van telefoons aan boord van vliegtuigen.

Om de accu's toch op tijd in Australië te krijgen werden ze eerst met een vrachtwagen naar Kuala Lumpur gereden, om ze vervolgens per vliegtuig naar de Australische stad Adelaide te brengen. Een vrachtwagen reed vervolgens nog 3000 kilometer naar Darwin.

Start

De studenten kunnen nu zoals gepland op 8 oktober aan de start verschijnen van de Bridgestone World Solar Challenge. Bij deze race is het bedoeling dat de zonneauto's zo snel mogelijk van Darwin naar Adelaide rijden.

De auto van het Nuon team, de Nuna9, is afgelopen zomer in Zwolle vervaardigd bij het Polymer Science Park. De TU Delft-studenten moeten de eer verdedigen want zij wonnen de editie van vorig jaar. 

Nieuwe zonne-auto van Delftse studenten is verrassend klein en licht

comment:
You MAY ALSO LIKE