Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Roadmap naar 100 procent #duurzame energie voor 139 landen o.a. Nederland
MenuMenu
Energy Energy Solar

Stanford University heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd, om te bepalen hoe 139 landen in 2050 de overstap naar een volledig duurzame energievoorziening kunnen maken. Ook Nederland passeert de revue.

31-08-2017 14:26 | DOOR: HIDDE MIDDELWEERD

Volgens de onderzoekers moet Nederland 6,4 procent van het landoppervlakte reserveren voor zonne-energie. Daarnaast moeten we niet alleen onze pijlen richten op offshore windenergie, maar ook op offshore zonne-energie. Dat is te lezen in het rapport 100% Clean and Renewable Wind, Water, and Sunlight All-Sector Energy Roadmaps for 139 Countries of the World.

Duurzame energie
De roadmaps die Stanford University opstelde voor de 139 landen in kwestie zijn ambitieus, maar volgens de onderzoekers zijn ze zowel technisch als economisch haalbaar. De transitie naar een duurzame energievoorziening zal ruim 27 miljoen banen kosten, stelt het rapport. Maar daar staat tegenover dat er ruim 52 miljoen nieuwe banen gecreëerd worden.

Stanford University stelt daarnaast dat de mondiale energievraag door deze transitie met 42 procent zal dalen. Zo komt 13 procent van de wereldwijde energievraag op conto van het mijnen, transporteren en raffineren van fossiele brandstof. Door enkel gebruik te maken van duurzame energiebronnen zal dit wegvallen.

comment:
You MAY ALSO LIKE