WhatsOrb - #Tiny houses en inspirerende buren
Close Login
Register here
Forgot password
Forgot password
or
or

Close
Close Inspiration on environmental sustainability, every month.

Currently 5,988 people are getting new inspiration every month from our global sustainability exchange. Do you want to stay informed? Fill in your e-mail address below:

Close Receive monthly UPDATES ON ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN YOUR MAILBOX EVERY MONTH.

Want to be kept in the loop? We will provide monthly overview of what is happening in our community along with new exciting ways on how you can contribute.

your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close

Community Community TinyHouses

#Tiny houses en inspirerende buren

Share this post
by: Hans van der Broek
#Tiny houses en inspirerende buren

Droom jij van een plek in de natuur met tiny houses en inspirerende buren? Je bent niet de enige. Woonpioniers Daniël Venneman, Margriet Buseman en Jaap van der Salm gaan samen zo’n plek realiseren op een landgoed vlakbij Hilversum. Deelthuis wordt een zelfvoorzienend deeldorp in de natuur waar je kennis kunt maken met duurzamer en bewuster leven. Als klap op de vuurpijl kan iedereen er aan mee bouwen. Wat zou jij aan dit dorp willen toevoegen?

Landgoed de Hoorneboeg


Op een van de mooiste locaties tussen Amsterdam en Utrecht ligt Landgoed de Hoorneboeg. Vroeger kwamen rijke Amsterdammers naar dit kleurrijke heidegebied om te genieten van de jacht, filosofie, muziek, beeldende kunst en de natuur. Komend jaar wordt dit gebied ingevuld door groene dromers uit het hele land. Temidden van bos en heide, fluitende vogels en grazende Hooglanders mogen verschillende initiatieven hun idealen uitvoeren. Zo ook Deelthuis: een klein zelfvoorzienend deeldorp waar mensen kunnen overnachten, (samen)werken en inspireren.

Deelthuis

Deelthuis is één van de geselecteerde initiatieven die een nieuwe invulling zullen geven aan Landgoed de Hoorneboeg in Hilversum. Het is geen woonplek en is ook geen recreatiepark, maar een plek waar een bevlogen groep mensen samen een sprankelende ontmoetingsplek creëren. Het zelfvoorzienende deeldorp zal bestaan uit zes duurzame tiny houses, een collectief paviljoen en een gemeenschappelijke tuin. Hier kunnen mensen even ontsnappen aan het drukke stadsleven en proeven van het leven middenin de natuur. Zo kan je er bijvoorbeeld houthakken, vuur stoken en je eigen stukje moestuin onderhouden.

Daarnaast zal Deelthuis bestaan uit een bezielde gemeenschap waarvan de samenstelling steeds verandert. Er komt een online platform waarop je je kunt inschrijven, initiatieven kunt voorstellen en kunt zien wie jouw buren zullen zijn op het moment dat je wilt komen. De bedoeling is dat deelnemers elkaar kunnen inspireren en helpen om groener en bewuster te leven.

Tiny houses

In het deeldorp komen zes tiny houses te staan in drie formaten: micro (15m2), tiny (19m2) en medium (24m2). Alle huisjes krijgen twee verdiepingen. Elk huisje heeft op de begane grond een werkplek en op de vide een slaapplek. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, een werkplaats voor handwerk en houtbewerking en een deeltuin. In deze deeltuin gaan de bewoners hun eigen voedsel produceren en in het dorp gaan ze hun eigen elektriciteit opwekken. Ook op het gebied van sanitatie zullen ze de kringloop lokaal sluiten met behulp van helofytenfilter.

Een heide-hub
Op doordeweekse dagen zal Deelthuis een wonderschone werkplek in de natuur worden. Volgens de initiatiefnemers wordt het een soort ‘heide-hub’ waar je middenin het groen, maar centraal in het land, samen met andere bezielde ondernemers geconcentreerd kunt werken aan groene initiatieven. Naast Deelthuis komt er op het landgoed ook een yoga-retreat, een veganistisch (tuin to table) restaurant met ciderbar, een ‘Meergeneratiehuis’, een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en een broedplaats voor groene vraagstukken. Al deze onderdelen zullen samen een inspirerend oord vormen waar mensen kunnen kennismaken met duurzamer en bewuster leven.

Meedoen

Dit enorm gave project zal in de zomer van 2018 gelanceerd worden. De komende tijd gaan de initiatiefnemers flink aan de slag om de financiering en de gemeenschap bij elkaar te krijgen. Binnenkort zullen ze meer bekend maken over hun naderende crowdfunding campagne en over hoe je precies kunt meedoen.

Sta jij nu al te trappelen en wil je graag meer weten? Dan kan je op hun site alvast een community formulier vinden. Als je deze invult kom je op hun mailinglijst te staan én help je ze een handje om hun droom waar te maken. Voor ieder huisje zoeken ze investeerders, personen of bedrijven die betrokken willen zijn bij het initiatief en financieel kunnen bijdragen aan de realisatie van Deelthuis.

Wil jij meer weten of meehelpen? Klik dan hier voor de Facebookpagina (de website volgt binnenkort), schrijf je in voor de nieuwsbrief of laat het ze gelijk weten door te mailen naar deelthuis@gmail.com. De afbeeldingen bij dit stuk zijn eigendom van Deelthuis en 3D Studio Prins.

Messange
You
Share this post
Hans van der Broek , founder Founder and CEO of WhatsOrb, world traveller, entrepreneur and environmental activist. Hans has countless ideas and has set up several businesses in the Netherlands and abroad. He also has an opinion on everything and unlimited thoughts about how to create a better world. He likes hiking and has climbed numerous five-thousanders (mountain summits of at least 5000m or 16,404 feet in elevation)  
Hans - 55 WEEKS AGO Post Reported Report Post Your Comment is Under Moderation
test
Reply
Hans - 55 WEEKS AGO Post Reported Report Post Your Comment is Under Moderation
.m.m
Reply
Hans van der Broek , founder Founder and CEO of WhatsOrb, world traveller, entrepreneur and environmental activist. Hans has countless ideas and has set up several businesses in the Netherlands and abroad. He also has an opinion on everything and unlimited thoughts about how to create a better world. He likes hiking and has climbed numerous five-thousanders (mountain summits of at least 5000m or 16,404 feet in elevation)  
Get updates on environmental sustainability in your mailbox every month.

Whatsorb

Whatsorb info

whatsorb whatsorb whatsorb whatsorb@example.com