Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Social Trade Circuit Nederland.
MenuMenu
Community Community Organizing

In de financiële sector is het ondanks de crisis van 2008 weer “business as usual” met hoge bonussen en speculatie. De winsten gaan naar de banken, terwijl de risico’s worden afgeschoven op de belastingbetaler. Juist nu bedrijven staan te springen om klanten en leningen, geven de banken vaak niet thuis. Daarom is het Social Trade Circuit Nederland (Circuit Nederland) opgericht, een samenwerking van groepen mensen en bedrijven die onderling bankieren op een wijze die beter is voor mens, milieu en economie.

Met social trade naar een bloeiende lokale economie
Het Social Trade Circuit Nederland is een samenwerking van lokaal geld-initiatieven. Het introduceert een lokaal, digitaal betaalsysteem tussen ondernemers, consumenten en overheden. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten in de regio zo volledig mogelijk te laten bloeien!

Groepen die aan @nder geld bouwen


Er zijn al een aantal communities (groepen) in Nederland bezig met de invoering van lokaal geld. We noemen de volgende:

Een lokale kopgroep van ondernemers , kunstenaars en instellingen werkt onder de naam CircuitAlkmaar aan een nieuwe lokale, digitale munt voor Alkmaar & omstreken.
Meer info en inschrijven: www.alkmaarsdigitalemunt.nl

De Utrechtse Euro is een digitaal betaalmiddel voor Utrechtse bedrijven en consumenten. Dit geld circuleert langer in de stad en zorgt zo voor meer omzet voor lokale bedrijven. Met rentevrije kredieten vergroten we elkaars bestedingsmogelijkheden. Zo zorgen we samen voor een sterke lokale economie.
Meer info en inschrijven: www.utrechtse-euro.nl

De community United Economy is een landelijk netwerk van ondernemers die zaken doen met circulair geld. Dit circulaire geld blijft circuleren tussen waarden-gedreven bedrijven en organisaties. Deelnemers zijn onder andere Triodos Bank, Odin-Estafette en koffiebranderij Peeze.
Meer info en inschrijven: www.unitedeconomy.nl.

Overige communities:

Groninger Gulden;
BredaGeld;
Zwolse Pepermunt;
De Pyk in Friesland;
Rijn & Vallei in Wageningen en omstreken;
Broodhandel voor leden voor broodfondsen (landelijk).

comment:
You MAY ALSO LIKE