WhatsOrb - WhatsOrb op Matchmaking Markt bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Close Login
Register here
Forgot password
Forgot password
or
or

Close
Close Inspiration on environmental sustainability, every month.

Currently 5,988 people are getting new inspiration every month from our global sustainability exchange. Do you want to stay informed? Fill in your e-mail address below:

Close Receive monthly UPDATES ON ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN YOUR MAILBOX EVERY MONTH.

Want to be kept in the loop? We will provide monthly overview of what is happening in our community along with new exciting ways on how you can contribute.

your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close

Community Community Organizing

WhatsOrb op Matchmaking Markt bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Share this post
by: Hans van der Broek
WhatsOrb op Matchmaking Markt bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op Duurzame Dinsdag, de eerste dinsdag van september, werd aan het kabinet de Duurzame Dinsdag-koffer aangeboden. Deze koffer bevat duurzame ideeën en initiatieven die zijn ingestuurd door onder andere particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Alle soorten duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium en laten zien dat duurzaamheid leeft in de maatschappij!

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) organiseerde afgelopen dinsdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid een MatchmakingMarkt. Op deze bijeenkomst werd samen met beleidsmakers en initiatiefmakers gekeken naar de belangrijkste signalen uit de koffer en naar de uitdagingen waar het ministerie van IenM aan werkt. In matchmakingrondes werden initiatieven en beleid aan de hand van interactieve sessies aan elkaar gekoppeld zodat er nog efficiënter samen aan duurzame oplossingen gewerkt kan worden.

WhatsOrb was ook aanwezig bij de MatchmakingMarkt om in contact te komen met andere initiatiefnemers en om een goed beeld te krijgen van de huidige trends op het gebied van duurzaamheid. De dag was inspirerend en waardevol, we willen graag de volgende 10 geweldige initiatieven (in willekeurige volgorde) uitlichten.

1. E-One
Toekomst is om veel meer duurzaam en 100% elektrisch te gaan bewegen. Dat kan nu ook door weer en wind in de overdekte E-One! Rij van deur tot deur, parkeer gewoon op straat, of waar er ook plek is. Want beperkingen zijn er nauwelijks. Verrassend mobiel die E-One dus!

2. Klimaathuis Nederland 

Het Klimaathuis Nederland is straks hét Science Center over Klimaatverandering. Conform het motto "Knowing is Changing" wordt bewustwording over het thema klimaatverandering vergroot aan de hand van de volgende 3 pijlers: 
1) interactief museum waar men een reis maakt van pool tot pool door de klimaatzones
2) experience center (technologische innovaties door bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid)
3) event/congres

Het Klimaathuis Nederland richt zich voornamelijk op de jeugd (4-16 jaar). 

3. Sterk voor Wasbaar

Sterk voor Wasbaar is een initiatief dat streeft naar afvalreductie door het gebruik van wasbare luiers te stimuleren. Met het gebruik van wasbare luiers voorkom je jaarlijks minstens 260 kg luierafval per kind en zorg je voor 1,7-3 keer minder CO2-uitstoot. Sterk voor Wasbaar is oprichter van het onafhankelijke platform WasbareluierWereld waar je terecht kan voor onafhankelijke informatie, ervaringsverhalen en handige overzichten van alle webshops en merken in Nederland. Sterk voor Wasbaar zet zich in om het gebruik van wasbare luiers laagdrempeliger te maken.

4. Circo

CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. Bedrijven en ontwerpers werken samen aan concrete circulaire business en delen met een breed netwerk ervaringen, kennis en inspiratie.

5. Duurzaamheid in Podia en Musea

Duurzaamheid in Podia en Musea (DPM) is een advies- en projectmanagement kantoor op het gebied van duurzaamheid. Zij adviseren, begeleiden en zijn de aanjager voor een duurzame verandering in de culturele sector.

6. Ecocreation

Met de Ecocreation Composteermachine is het mogelijk om binnen 24-uur al het keuken- en (klein) tuinafval met 85% te reduceren en om te zetten in 15% bruikbare droge en neutraal ruikende compost. Ecocreation Composteermachine is 1. duurzaam: zorgt voor minder CO2 uitstoot, want afval hoeft niet worden opgehaald. 2. 100% circulair, want afval wordt direct omgezet in bruikbare grondstof: compost. 3. Sociaal: 100% NL productie, werkt verbindend en creëert kansen voor bijvoorbeeld dagbestedingsprojecten en voor doneren van compost voor moestuinen t.b.v. voedselbank en gemeentelijke groenvoorziening.

7. Save Plastics

Een bescheiden bijdrage leveren aan een betere wereld, dat is waar save plastics (voorheen Gampet Products) voor staat. Met innovatieve producten voor weg- water en natuurbouw, geproduceerd uit 100 % gerecycled kunststof. Door producten te ontwikkelen van kunststof die anders verbrand wordt, behoren wij tot de top 25 duurzaamste bedrijven van Nederland.

 

8. Looped Goods

Rond is het nieuwe recht. Hoog tijd voor circulaire producten in de spotlights. In de LoopedGoods webshop vind je een verrassende verzameling producten voor consument en bedrijfsleven. De producten dragen bij aan een circulaire samenleving: ze zijn gemaakt van restmateriaal of zetten aan tot een duurzame levensstijl. Nederland heeft veel gepassioneerde ondernemers die werk maken van de circulaire economie. Soms nog onbekend en onontdekt. LoopedGoods biedt een podium. Wij vertellen het verhaal van deze startups en scale-ups en tonen hun producten. Want wij geloven dat een transitie naar de circulaire economie niet zonder hen kan. Ode aan de duurzame ondernemer! 

9. Plastic Road


Het concept PlasticRoad is om holle prefab en modulaire wegen te maken van gerecycled plastic / kunststof. Dit houdt in dat de conventionele fundering en de asfaltlagen worden vervangen door een gerecyclede plastic/kunststof constructie die uit één geheel bestaat. Hierdoor onstaat een lichtgewicht constructie met hierin een holle ruimte die gebruikt kan worden voor onder andere waterberging en de doorvoer van kabels & leidingen. Het bereikte doel is dat we VolkerWessels en KWS Infra zover hebben gekregen om concreet aan de slag te gaan met ons idee.

10. Krijg de Kleertjes

Kinderen worden snel groot, maar hun kleertjes niet! 
Via KrijgdeKleertjes ruilen ouders kleding en kinderspullen zoals speelgoed, boekjes en (zelfs) kinderwagens. Dat kan online door pakketten met spullen via de website krijgdekleertjes.nl aan elkaar door te geven. Maar ook offline bij 20 'ruilpunten' in het hele land. Het ruilen gebeurt tijdens een ruilochtend of - middag. Dit is duurzaam en daarnaast zorgen de ruilsessies ervoor dat mensen in de wijk elkaar leren kennen. Met 5000 leden is KrijgdeKleertjes uitgegroeid tot een landelijk netwerk van ruilers en vrijwillers die zorgen voor een lokale cyclus van hergebruik.

Bekijk hier alle ideeen!

 

Messange
You
Share this post
World traveler, entrepreneur and environmental activist. Has countless ideas and set up several businesses in the Netherlands and abroad. Has an opinion about everything and unlimited thoughts about a better world. He likes hiking and climbed numerous 5.000 m.
World traveler, entrepreneur and environmental activist. Has countless ideas and set up several businesses in the Netherlands and abroad. Has an opinion about everything and unlimited thoughts about a better world. He likes hiking and climbed numerous 5.000 m.
Get updates on environmental sustainability in your mailbox every month.

Whatsorb

Whatsorb info

whatsorb whatsorb whatsorb whatsorb@example.com