Close Log in with or
Register here
Forgot password

Close
Close
Register with or
* Required fields
your profile is 33% complete:
33%
Update profile Close
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Ecotoiletten en waterputten is core business.
MenuMenu
Activism Activism Volunteer

NUENEN - Traditiegetrouw kregen twee Nuenense goede doelen de kans om zich te presenteren tijdens het Goede Doelen Weekend op Dorpsboerderij Weverkeshof. Stichting Rising Stars Nuenen, nog onlangs in het ED vanwege hun tienjarig bestaan, richtte zaterdag een kraam in voor hun project in Ghana. Connected to Namibia deed dat zondag. Beide door Wilde Ganzen gesteunde stichtingen zamelen geld in, werven fondsen en materiaal.
 
Beide dagen waren precies druk genoeg om belangstellenden te woord te kunnen staan en te vertellen over hun projecten. Op de kramen werd tweedehands speelgoed verkocht en spullen uit beide landen zoals gevlochten manden en sieraden van bijvoorbeeld struisvogeleierschaal.
Toos Verbruggen van CT Namibia vertelt dat er met het geld kleuterscholen worden gebouwd en hostels die volledig draaien op zonne-energie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo zijn er ecotoiletten waarvan de inhoud op het land wordt gebruikt. Ook het slaan van waterputten is core business. Hierdoor zijn mensen minder afhankelijk van dat ene gewas dat er groeit en hoeven ze niet elke dag dezelfde pap te eten, nu er groente wordt verbouwd.
Van een hele andere orde is de seksuele voorlichting die wordt gegeven. Daar worden in Nederland gebreide popjes voor gebruikt. Ieder kind krijgt er eentje. "De popjes zijn allemaal anders, net als zij zelf, vertellen we ze. En we gebruiken ze om meisjes te leren dat ze 'nee' mogen zeggen. Heel belangrijk in een land waar seksueel misbruik veel te gewoon is."

comment:
You MAY ALSO LIKE